Romii din Republica Moldova şi-au creat propriul partid, cu care intenţionează să participe de sine stătător la alegerile parlamentare anticipate din toamnă.

Mişcarea Social-Politică a Romilor (MSPR) a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei la 2 martie şi are în prezent circa 7.000 de membri, a anunţat joi, 17 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, Petru Baranciuc, prim-vicepreşedinte al partidului.
Sarcina primordială a partidului este îmbunătăţirea vieţii romilor, precum şi a tuturor cetăţenilor R. Moldova. „Scopul propus şi sarcina Mişcării este cultivarea dragostei faţă de ţară, faţă de trecutul istoric şi tradiţiile multiseculare ale romilor şi poporului moldovenesc în spiritul prevederii constituţionale”, a declarat el.
Baranciuc a anunţat că formaţiunea va participa la alegerile parlamentare anticipate, dar la cele prezidenţiale va sprijini candidatul altui partid.
Potrivit datelor statistice, în R. Moldova locuiesc circa 12.000 de romi, dar Baranciuc a spus că numărul acestora este de 250.000 şi aşteaptă ca MSPR să obţină voturile a circa 100.000 de romi.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE