Şeful diplomaţiei române a menţionat că Bucureştiul apreciază faptul că primele vizite oficiale atât a ministrului de Externe, cât şi a premierului R. Moldova, sunt întreprinse în România. „L-am felicitat pe noul ministru şi l-am asigurat de susţinerea României în procesul de integrare a R. Moldova în UE. Apreciem şi vizita premierului Maia Sandu şi o aşteptăm pentru a discuta proiectele bilaterale”, a spus Meleşcanu.

Diplomatul a specificat că România se angajează să ofere susţinere R. Moldova în vederea redeschiderii finanţării din partea UE.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a menţionat că la Bucureşti s-a discutat despre proiectele bilaterale, dar şi cele de interconectare energetică. El a ţinut să precizeze că subiectul federalizării, vehiculat în ultima vreme, nu poate deveni realitate, iar R. Moldova este deja ancorată stabil în spaţiul european.

Întrevederea celor doi miniștri a precedat vizita de marți a premierului Maia Sandu la București, care va avea întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, şeful cabinetului de miniştri va merge și în parlamentul de la București.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE