În timp ce prețurile cresc, mai multe categorii de salariați au rămas cu aproximativ aceleași salarii ca și anul trecut. Cel puțin asta arată datele oferite de Biroul Național de Statistică, informează Politik.md.
Potrivit sursei, în luna iulie 2015, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4882,6 lei, înregistrând o creştere cu 12,8 procente faţă de luna iulie 2014. Majorările, însă, nu sunt uniforme. Astfel, în sfera bugetară câştigul salarial mediu a crescut în ultiimul an cu 22,3 la sută, în timpă ce în sectorul economic majorarea a fost de numai 9,6 procente.
Majorări salariale de peste 25 de la sută, în ultimul an, au fost înregistrate doar în cazul angajaților în învățământ. Cu aproximativ 20 la sută au crescut salariile angajaților în activităţi financiare şi de asigurări, urmați de artiști, angajații din sectorul de agrement, administrație publică, apărare și salubritate. Totodată, cele mai nesemnificative creșteri salarialeau fost înregistrate în cazul angajaților din industria extractivă, contrucții și sănătate.
BNS

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE