simbolUn grup criminal compus din patru bărbaţi, cu vârstele de 33 ani şi respectiv 42 ani, originari din raionul Străşeni, au fost reţinuţi de oamenii legii pentru faptul că ar fi furat un microbuz de ruta, de model Mercedes Sprinter, în valoare de 240 000 lei, comunică Politik.md.
Furtul a fost declarat la poliţie de către proprietar în luna iunie curent. În context, poliţiştii au iniţiat ample acţiuni de investigaţii şi urmărire penală în vederea depistării unităţii de transport, precum şi identificarea făptaşilor.
În cadrul cercetărilor speciale, ofiţerii de investigaţii susțin că au constatat cu exactitate circumstanţele comiterii furtului. Astfel, la sfârşitul lunii iunie curent, pe parcursul nopţii, bănuiţii au pătruns în automobil, parcat în sectorul Buiucani, au pornit motorul şi s-au deplasat într-o localitate din raionul Străşeni. Aceştia imediat au început dezmembrarea automobilului, au secţionat caroseria şi au ascuns piesele în diferite locuri pentru ulterioara comercializare.
Respectiv în urma percheziţiilor autorizate efectuate la domiciliile lor şi în mai multe gospodării, poliţiştii au depistat doar motorul, scaunele, parbrizele precum şi punţile din faţă şi spate ale microbuzului. Toate acestea prezintă probe concludente în cadrul acţiunilor de urmărire penală iniţiate. Totodată, bănuiţii au fost încătuşaţi şi reţinuţi pe un termen de 72 de ore în Izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, fiind cercetaţi penal pentru furt în proporţii deosebit de mari. 
Conform legislaţiei penale în vigoare, ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 12 ani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE