Un ieşean condamnat zilele trecute pentru infracţiuni de fals le-a povestit judecătorilor cât de simplu se pot obţine documente de identitate, inclusiv permis de conducere, din Republica Moldova. Bărbatul a fost condamnat recent la trei ani şi șase luni de închisoare cu executare, după ce a fost găsit vinovat de conducere fără permis şi fals. 

El a comis faptele la finele anului trecut, când a condus un autoturism marca BMW într-un sat din judeţul Iaşi. După ce a fost oprit de poliţişti, individul a prezentat un permis de conducere pentru categoriile B şi C, emis de de către autorităţile din Republica Moldova. 

După ce au efectuat verificări, poliţiştii au aflat că individul nu are permis de conducere şi că seria celui prezentat era atribuită documentului unei alte persoane din Republica Moldova. Audiat de oamenii legii, conducătorul auto a recunoscut fapta şi a povestit cum a făcut rost de permisul de conducere.„În luna septembrie 2019, inculpatul a luat legătura cu persoane necunoscute din Republica Moldova prin intermediul aplicaţiei Facebook – Messenger. Inculpatul s-a deplasat în Republica Moldova cu un microbuz transport persoane şi, într-o benzinărie în apropierea oraşului Chişinău, s-a întâlnit cu o persoană necunoscută, căreia i-a dat suma de 500 de euro, aceasta i-a făcut o fotografie în benzinărie la un perete alb şi i-a dat acesteia datele de pe cartea de identitate. În cursul lunii noiembrie 2019, inculpatul a primit la domiciliu permisul de conducere”, se arată în motivarea judecătorilor. 

Nu e singurul caz de acest gen, de la Iaşi, din ultima perioadă. Recent, un alt şofer a fost condamnat şi pentru mită după ce, prins cu acte false, a vrut să cumpere bunăvoinţa Poliţiei. El avea permisul tot din Republica Moldova. În ianuarie, la Ţibăneşti, un tânăr de 22 de ani a prezentat şi el un permis de conducere fals, de provenienţă moldovenească.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE