Totodată, premierul Ion Chicu a dat de înțeles că, deși nu s-au atestat abateri majore în legătură cu slujbele din biserici, autoritățile responsabile de gestionarea crizei sunt îngrijorate de fluxul majorat de transport de sărbătorile pascale, respectiv admit o explozie de simptome ale infectării cu noul virus spre sfârșitul săptămânii.

Între timp, și satul Brînzeni din raionul Edineț a fost plasat în carantină.

„Poliția a avut sarcina de a monitoriza dacă se respectă regulile cu referire la slujbele religioase oficiate de Paște. În mare parte, nu au fost înregistrate abateri. Un astfel de comportament diminuează riscul de infectări. Însă o situație mai puțin plăcută este fluxul de autoturisme înregistrate, care este majorat, ceea ce înseamnă că unii cetățeni au ignorat apelurile noastre. Ne este greu să spunem care vor fi consecințele acestei circulații. Vreau să sper că vineri spre sâmbătă nu vom avea o explozie de infectări, or de asta depinde dacă începând cu 27 aprilie vom relaxa anumite activități economice. Despre asta vom anunța atunci, a declarat Ion Chicu.

După care a continuat ministra Viorica Dumbrăveanu cu date noi despre răspândirea coronavirusului. Cele 76 de cazuri pozitive sunt cu transmitere locală, adică nu a fost înregistrat niciun caz de import. 

 

Astfel, reiese că în total sunt 2.548 de cazuri confirmate, dintre care 478 s-au recuperat. Însă 68 de persoane au decedat, 39.792 aflându-se sub monitorizate, raportat la totalul de 2,6 milioane de cetățeni moldoveni. În Chișinău rămân cele mai multe cazuri pozitive - 730. Cele mai multe persoane infectate sunt femei, 19 fiind gravide. Alte date relevante, găsiți aici

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE