Directorul companiei, care în prezent gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, Avia Invest,  a venit cu o replică după ce premierul Valeriu Streleț a anunțat că vrea o nouă anchetă asupra modului de concesionare a AIC, informează Politik.md.
În cadrul unei conferințe de presă, directorul Avia Invest, Petru Jardan, a spus că întreprinderea pe care o reprezintă a acționat legal și că firma nu avea suficienți bani la începutul lucrărilor de modernizare a Aeroportului, pentru că „era o companie prea tânără”.
Potrivit lui Jardan, investițiile au fost făcute cu banii proveniți de la investitori, pe motiv că Avia Invest este o companie tânără și nu avea venituri proprii. El mai susține că ulterior, compania a început să aibă propriile venituri și au fost investiți banii în modul corespunzător. Asta deși contractul de concesionare presupunea că renovarea și lucrările de modernizare urmau să aibă loc în baza resurselor financiare provenite din exterior, din resursele companiei.
În același timp, reprezentantul Avia Invest consideră că nu există impedimente pentru finanțarea echipei Milsami și asta deoarece firma rusească este una privată și poate susține orice echipă își dorește calificând aceasta drept „o acțiune socială”. De asemenea, Jardan spune că în urma mai multor verificări din partea Ministerului Justiției, nu s-au depistat încălcări ale contractului de concesionare și că AviaInvest își respectă angajamentele contractuale.
Menționăm, că anterior CNA recomandase Guvernului să anuleze contractul de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău, pe motiv că investitorul nu a folosit banii proprii în dezvoltarea Aeroportului, ci doar a folosit banii proveniți din activitățile acestuia. Atunci, în urma mai multor verificări s-a constatat că în ultimii 2 ani, Avia Invest a donat clubului de fotbal Milsami Orhei peste 9 mln de lei din banii obținuți din activitățile aeroportuare.
Astăzi, în urma ședinței operative a Guvernului, premierul Valeriu Streleț a spus că va cere o nouă rundă de verificări în privința concesionării Aeroportului. Anterior, fostul premier Chiril Gaburici solicitase același lucru.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE