Sloganul este un element esenţial al comunicării politice în campania electorală. Gheorghe-Ilie Fârte afirmă că dincolo de trăsăturile care îl caracterizează, sloganul poate fi confruntat cu trei condiţii de succes: forma pozitivă, univocitatea sensului, buna-cuviinţă.

Sloganul repetat poate să facă mult mai mult decât o doctrină, decât o platformă-program, susţine un alt cercetător roman, Constantin Sălăvăstru. Acesta este simplificarea supremă – fraza care spune, dacă nu totul, măcar esenţialul, în câteva cuvinte simple. Pentru ca sloganul să creeze efectul scontat trebuie să urmeze câteva reguli. Studiind acest element al comunicării politice, Gabriel Thoveron a remarcat necesitatea ca sloganul să fie: scurt, sonor, melodios, original, în pas cu timpul. A.Stoiciu mai spune că sloganul trebuie să fie ”…plăcut urechilor, să aibă muzică şi ritm”

Mai jos vedeți sloganurile concurenţilor electorali înscrişi în cursa pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009. Judecaţi care sloganuri sunt mai apropiate de cerinţele enumerate mai sus pentru ca acestea să fie eficiente.

PSD are sloganul Moldovă puternică — Economie puternică — Viaţă mai bună!. Această formaţiune a schimbat în ultimii 3 ani câteva sloganuri, ceea ce este o greşeală de mesaj.

PL are două sloganuri, unul dintre care este utilizat începând cu 2007, Schimbarea în bine cu Partidul Liberal vine!

Votăm împreună pentru viaţă bună!

AMN are trei sloganuri,  AMN — Forţa care ÎNVINGE! Eurointegrare cu AMN la Guvernare! Saltul European al      R. Moldova

PPCD are două sloganuri, unul dintre care este din 2001 - Ascultăţi inima! Republica Moldova - o ţară de succes!

PCRM are două sloganuri, ambele fiind noi pentru această formaţiune,  Moldova europeană — o construim împreună! Transformările în bine doar cu PCRM!

PLDM utilizează mai multe sloganuri în care figurează noţiunile-cheie "stop" şi "verde", iar principalul slogan este Stop comunism! Verde pentru Moldova!

PD la fel utilizează o serie de sloganuri în care cuvântul-cheie este "meriţi". Principalul slogan este Meriţi mai mult!

UCM are câteva sloganuri - Pentru Neam, Ţară, Tradiţii! Un nou curs pentru Moldova ! Mergem la alegeri ca să învingem!

PC are două sloganuri - Partidul tău în Parlamentul RM! Partidul tău - viitorul tău!

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE