R. Moldova a primit condiţiile Uniunii Europene, care urmează să le îndeplinească pentru a putea obţine un regim liberalizat de vize. Lista a fost prezentată şi înmânată premierului moldovean, Vlad Filat, marţi, 15 iunie, la Luxembourg, de către comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Stefan Fule, în cadrul unei conferinţe de presă.
Stefan Fule a declarat că scopul final al evenimentul de azi este acordarea dreptului cetăţenilor Moldovei de a circula liber în UE, specificând că Moldova nu este singură în faţa provocărilor.
Premierul moldovean, Vlad Filat a menţionat că, în viitorul apropiat, Comisia Europeană va trimite la Chişinău o misiune de evaluare, care va face recomandări exacte referitor la paşii următori în dialogul privind liberalizarea regimului de vize.
 „Moldova este un stat european cu cetăţeni europeni. Iar liberalizarea regimului de vize ne va permite să eliminăm acele bariere artificiale în calea unităţii cetăţenilor europeni, pentru că revenirea noastră în familia europeană este un proces firesc şi ireversibil”, a precizat Vlad Filat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE