Membrii Platformei civice „Demnitate și Adevăr” au anunțat că planifică să creeze un partid politic. Această idee a fost expusă de pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, ieri, în cadrul unui protest de amploare, anunță Politik.md. Potrivit organizatorilor, acest lucru va permite oamenilor să-și delegheze reprezentanții din teritorii în noua formațiune, pentru a lupta contra celor corupți de la guvernare.
În rezoluția aprobată de protestatari se menționează că formațiunea va utiliza „instrumentarul specific luptei politice” pentru realizarea revendicărilor celor care protestează. Deocamdată, însă nu este clar cine va face parte din noua formațiune, deoarece liderii Consiliului Platformei au negat de la tribune că ar participa într-un eventual scrutin electoral.
În același timp, în rezoluție se menționează că platforma DA va rămâne „o entitate neafiliată politic, având menirea luptei pentru o guvernare transparentă și democratică”. Tot în cadrul manifestării de ieri, s-a adoptat intensificarea acțiunilor de protest, inclusiv prin grevă generală sau nesupunere civică. Un alt subiect aprobat în cadrul manifestării de ieri a vizat pichetarea sediilor Parlamentului și Președinției, în care se va cere demisia conducerii țării, dar și proteste în mai multe regiuni ale țării.
Oamenii cer întoarcerea miliardului furat, salarii și pensii decente, tragerea la răspundere a persoanelor, care se fac vinovate de jaful din sistemul bancar, dar și ridicarea nivelului economic al țării.  

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE