Partidul Socialiștilor anunță organizarea unui nou val de proteste în toată țara. Și asta pentru a da jos oligarhii de la guvernare și pentru a organiza alegeri parlamentare anticipate. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, de către liderul formațiunii, Igor Dodon, informează Politik.md.
Potrivit lui Dodon, primul protest va fi organizat la 27 august în Chișinău, după care vor urma și altele - în toate raioanele țării. De asemenea, șeful socialiștilor a spus că partidul său va opta pentru alegerea președintelui de către popor, și nu de către Parlament așa cum este în prezent.
„Începem organizarea protestelor în toate raioanele din R. Moldova, după care la sfârșit de septembrie toți împreună vom veni la Chișinău, ca să punem punct acestei guvernări.
Ei au furat bugetul, au furat țara, ne așteaptă vremuri foarte dificile. Mai mult, ei acum depreciază leul ca să aibă încasări de la importuri cât de cât să salveze situația, dar aceasta va duce la creșterea prețurilor și a tarifelor”, a menționat Igor Dodon.
Mai mult, liderul PSRM i-a criticat pe guvernanți pentru faptul că stau cu mâna întinsă și așteaptă ajutoare financiare din partea Fondului Monetar Internațional, deși condițiile impuse de misiunea FMI în Moldova se așteaptă a fi foarte dure. „Ei așteaptă venirea misiunii FMI cu mâna întinsă, cred că asta va fi salvarea. Dar din contra: ni se vor pune niște condiții foarte dure la capitolul reduceri de pensii și salarii, iar noi socialiștii nu putem sta indiferenți”, a mai spus Dodon.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE