Ministra Educației, Corina Fusu, a calificat drept o joacă solicitările trimise de cetățeni, care cereau să nu fie modificat Regulamentul de selectare a directorilor de instituții de învățământ, anunță Politik.md.
Corina Fusu a spus că a recepționat acele solicitări și a criticat faptul că toate aveau același conținut și doar semnăturile erau diferite. „Am peste 150 de propuneri, care au același conținut scanat, sau fotografiat și trimis la Minister, numai prin diferite semnături. Persoanele, care au semnat, nici măcar nu subscriu ce Organizație Non-Guvernamentală reprezintă. Așa că vă rog să nu ne jucăm de-a bloggerii și de-a trollerii, ci să lucrăm serios”, a declarat Corin Fusu, în cadrul unei conferințe de presă.
Acest lucru i-a deranjat pe mai mulți internauți, care s-au simțit ofensați de aceste declarații, acuzând faptul că simplii cetățeni nu mai sunt auziți, ci doar reprezentanții unor ONG-uri. „Corect ar fi ca un Ministru să fie deschis spre beneficiarii politicilor pe care le implementează. De asemenea, fiecare tânăr trebuie consultat și încurajat să participe activ în soluționarea problemelor, care îl vizează.
Cum atunci e posibil, ca o persoană nou venită într-un sistem care deja începea să se consolideze, să-și impună viziunile, evident dictate de politic, totodată intimidând pe cei care au o părere?! Adică dacă nu ești ONG-ist sau blogger, nu ești parte a societății civile, nu ai dreptul să te expui? Plus, se simte și o ironie față de cei care „vorbesc” ”, scrie președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Dorin Curoșu.
Un alt tânăr, Andrei Curăraru, care are și experiență pedagogică într-o universitate din țară a venit și el cu o reacție. „Eu nu știu cine e mai troll: 100 de oameni care au trimis o petiție, pe care eronat au numit-o „aviz”,  sau cea care îi ignoră” , scrie Andrei Curăraru.
Menționăm, că un grup de tineri s-au mobilizat pe rețelele de socializare și au decis să-i transmită ministrei solicitări, prin care să ceară menținerea în vigoare a Regulamentului de selectare a directorilor de instituții de învățământ, fără a elimina proba de testare online a capacităților manageriale și profesionale ale candidatului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE