Procuratura Generală vine cu un comentariu urmare a solicitării mai multor jurnalişti de a se expune asupra apelului, facut de unii reprezentanţi ai societătii civile ca procesul în dosarul Vladimir Filat să fie public, comunică Politik.md.
Potrivit unui comunicat de presă lansat de procurori, decizia ca sedinţa de judecată să fie închisă a fost luată de instanţa de judecată în baza argumentelor prezentate de procurorul de caz.
„Aceste argumente nu s-au bazat pe dorinţa procurorului ca şedinţa să fie inchisă, ci pe obligaţia lui de a nu permite ca şedinţa de judecată în acest caz să pericliteze ancheta în dosarul care a rămas în procedura Procuraturii Anticorupţie în privinţa celorlalte capete de acuzare ce-l vizează pe Vladimir Filat, care se justifică şi prin prevederile legale, stipulate în art.18 alin.(2) Cod de procedură penală”, se menționează în comunicatul de presă.
Potrivit aceleiași surse, mai mulţi martori care au fost sau vor fi audiaţi în procesul menţionat în cadrul şedinţei de judecată, urmează să descrie anumite circumstanţe care formează obiectul învinuirii lui Filat Vladimir, inclusiv pot fi descrise şi circumstanţe care sunt în proces de investigare. În aceste condiții, spun procurorii, prezenţa presei într-un proces public ar putea periclita buna desfăşurare a anchetei şi ar duce la compromiterea unor probe.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE