Nu mai puţin de 11 proiecte de legi au fost adoptate tacit la Senatul din România, printre care unele vizează  modificări ale legislaţiei electorale, comunică Politik.md cu referire la activenews.ro. 
Printre legile care au trecut tacit se numără una care introduce votul obligatoriu la alegeri şi o alta referitor la instalarea de camere de supraveghere în secţiile de votare şi imprimarea buletinelor de vot după modelul bancnotelor. 
"Votul este obligatoriu pentru toţi cetăţenii români cu drept de vot", prevede proiectul de lege, iniţiat de mai mulţi senatori şi deputaţi PSD şi UNPR. 
Potrivit iniţiativei, votul nu este însă obligatoriu pentru cetăţenii care au peste 80 de ani şi pentru cei care suferă de boli cronice. Neparticiparea ar fi sancţionată cu 1.000 lei românești amendă, se mai arată în proiect. 
În plus, iniţiatorii propun introducerea pe buletinul de vot a unui patrulater alb pentru alegătorii care nu vor să acorde votul nici unui candidat. Acest patrulater ar urma să aibă sintagma "nici unul dintre candidaţi nu corespunde". 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE