Procuratura a pornit investigațiile în cazul elevilor intoxicați cu pesticide de la liceul teoretic „Ion Creangă” din satul Cuizăuca. Oamenii legii au declanşat un proces penal pentru a investiga acţiunile factorilor de decizie ai liceului, dar și ai Centrului de Sănătate Publică din oraşul Rezina, informează Politik.md.
Între timp, directoarea instituției de învățământ, Raisa Teut, şi-a dat demisia - scrie Publika.md.
Potrivit procurorilor, factorii de decizie ai acestor instituţii, nu ar fi întreprins măsurile corespunzătoare în vederea înlăturării consecinţelor răspândirii accidentale în instituţia şcolară a substanţei toxice şi ar fi admis revenirea elevilor la lecţii, ca rezultat, astăzi fiind deja spitalizaţi 36 de elevi cu diagnoza „intoxicaţie cu insecticid”. 
Amintim că, pe 3 martie curent la liceul din satul Cuizăuca, raionul Rezina, o minoră a stricat din neatenţie o fiolă cu insecticid de tip BI-58, care i-a fost transmisă de către mătuşa acesteia. Ca urmare a înhalării vaporilor de insecticid, 20 de elevi ai liceului au fost internaţi în spitalul raional şi Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău cu diagnoza „intoxicaţie cu insecticid”. Ulterior, un alt grup de peste 30 de elevi din același liceu au fost din nou intoxicați, după ce li s-a permis să revină la ore, la o distanță de 6 zile după incident. 
Imediat după acest caz, Procuratura raionului Rezina a pornit o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de păstrare şi transportare a pesticidelor sau a altor substanţe chimice, dacă aceasta creează pericolul cauzării de daune esenţiale sănătăţii populaţiei, care a provocat din imprudenţă îmbolnăvirea în masă a oamenilor.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE