Liderul democraților, Marian Lupu, a menționat că actualul președinte al Parlamentului, Andrian Candu își va părăsi funcția, informează Politik.md. Și asta în contextul partajării funcțiilor politice între reprezentanții, care formează majoritatea parlamentară.
„Noi suntem o majoritate parlamentară bazată pe patru componente. Într-o guvernare de coaliție, trebuie neapărat să fie un echilibru. Altminteri aceste construcții nu sunt tare viabile. Această funcție va trece la cineva din colegi, cine anume – încă nu știm. Fiindcă trebuie să fie o discuție finală și la întrebarea când se va întâmpla acest lucru: eu am zis – până în momentul alegerii șefului statului. Ăsta este termenul limită”, a declarat Marian Lupu.
Referindu-se la funcțiile de vicepreședinți de Parlament, liderul democraților nu a putut oferi un răspuns exact cu privire la cine va ocupa acele funcții. El a menționat că „se va ține cont de cadrul legal și mai puțin de preferințele sau mofturile unor reprezentanți de fracțiuni”. În privința alegerii membrilor în Biroul Permanent și la șefia Comisiilor parlamentare, Marian Lupu susține că sunt multe prevederi contradictorii și ele urmează a fi modificate. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE