Percheziții la doi procurori din Republica Moldova și la rudele acestora, într-un dosar de îmbogățire ilicită. Procurorii ar fi dobândit bunuri înscrise formal pe persoane terțe și ar fi efectuat cheltuieli valoarea cărora depășesc veniturile legal obținute – cu 1,2 milioane lei. În timpul perchezițiilor au fost ridicate mai multe obiecte și documente. Precizările au fost făcute pe 25 aprilie de reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

Procuratura Anticorupție a declarat că procurorii și ofițerii anticorupție au efectuat mai mai multe percheziții la doi procurori și rudele acestora, într-un dosar de îmbogățire ilicită.

„Cauza penală a fost pornită în luna noiembrie 2023, de către procurorul general interimar, în baza procesului penal intentat de Procuratura Anticorupție urmare a autosesizării din informațiile apărute în spațiul public”, au comunicat reprezentanții Procuraturii.

Se menționează că persoanele vizate, activând în funcțiile de procurori, au dobândit și deținut bunuri înscrise formal pe persoane terțe, precum și au efectuat cheltuieli valoarea cărora depășesc veniturile legal obținute cu 1,2 milioane lei.

„În urma perchezițiilor efectuate au fost ridicate obiecte și documente care urmează a fi verificate sub aspectul pertinenței și concludenții pentru cauza penală. În continuare, urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cauzei pentru adoptarea unei decizii în condițiile legii, despre care va fi informată opinia publică. Exercitarea urmăririi penale este efectuată de Procuratura Anticorupție, suportul operativ fiind asigurat de CNA”, precizează reprezentanții Procuraturii Anticorupție.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE