Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar ar putea fi simplificată. Comisia agricultură și industrie alimentară a aprobat, în ședința de astăzi, PROIECTUL de modificare a unor acte normative, în scopul asigurării pieței locale cu medicamente de uz veterinar calitative.

Documentul prevede modificarea Legii cu privire la medicamentele de uz veterinar în scopul simplificării procedurii de înregistrare a acestor medicamente fără afectarea cerințelor minime de calitate și siguranță. O altă prevedere se referă la condițiile legale de funcționare a activităților economice de fabricație, de distribuție angro și cu amănuntul a medicamentelor de uz veterinar,  precum și la obligațiile și împuternicirile Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în aceste domenii.

Printre prevederile proiectului se regăsește și prohibiția comerțului electronic al medicamentelor de uz veterinar pentru care este necesară prescripția veterinară. Totodată, proiectul prevede posibilitatea importării de medicamente de uz veterinar neînregistrate, în cazul în care acestea vor fi utilizate ca mostre, la etapa de înregistrare, pentru cercetări preclinice, studii de bioechivalență, studii clinice, precum și ca materiale destinate prezentării la expoziții, congrese, conferințe sau simpozioane.

Suplimentar, se propune modificarea Legii privind reglementarea prin autorizație a activității de întreprinzător, în vederea substituiri certificatului de înregistrare a produsului  farmaceutic de uz veterinar cu certificatul de înregistrare a medicamentului de uz veterinar și stabilirea unui termen nelimitat de valabilitate a acestuia.

Inițiativa legislativă aparține președintelui Comisiei agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea și urmează a fi prezentată pentru dezbateri plenului Parlamentului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE