foto simbolPrimele autocamioane cu materiale de construcţie pentru refacerea caselor distruse de inundaţiile produse în Republica Moldova vor pleca din România începând cu 24 august, valoarea ajutorului constituind  25 milioane de euro.

Despre aceasta a comunicat preşedintele României, Traian Băsescu, joi, 19 august, în cadrul întrevederii cu premierul moldovean, Vlad Filat.

Şeful statului român a precizat că vor fi trimise peste Prut toate tipurile de materiale necesare pentru construcţia de case.

"Nu sunt specialist, dar se vor trimite ciment, fier beton, BCA-uri, bolţari, uşi, tablă pentru acoperişuri şi cuie", a spus Băsescu.

La rândul său, premierul  Vlad Filat a afirmat că meritul faptului că Republica Moldova va obţine acest ajutor este al poporului român. "Noi politicienii nu venim decât să administrăm această voinţă", a declarat Vlad Filat.

Menţionăm că, Preşedintele României Traian Băsescu şi premierul Republicii Moldova Vlad Filat au avut o întrevedere la  Iaşi, unde au purtat o discuţie cu uşile închise, care a durat circa 80 de minute.

Potrivit lui Traian Băsescu, discuţia a fost una informală şi a vizat "o analiză de etapă din lucrurile stabilite în timpul ultimei vizite făcute în Republica Moldova".

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE