mtic.mdMoldova a fost selectată de către Uninea Internaţională în Telecomunicaţii (UIT) drept primul stat din zona Europei de Sud-Est în care va fi implementat un proiect - pilot comun de conectare a instituţiilor de învăţămînt din Moldova la Internet în bandă largă.  
Despre aceasta a anunţat Sami Al Basheer Al Morshid – directorul Biroului de Dezvoltare a Telecomunicaţilor aflat înt-0 vizită de lucru la Chişinău, în perioada 15-18 august, la invitaţia ministrului Tehnologiei Informaţionale şi Comunicaţiilor, Alexandru Oleinic.
Al Basheer a menţionat că inițiativa „Conectarea unei şcoli, conectarea unei comunități” constituie un parteneriat public-privat lansat de UIT care are menirea de a promova conectivitatea la Internet în Bandă Larga a şcolilor în ţările în curs de dezvoltare pe plan mondial. Deoarece şcolile conectate pot servi în calitate de centre comunitare TIC pentru păturile social vulnerabile şi dezavantajate. De asemenea pot servi în calitate de centre de sprijin pentru oameni de baştină şi persoane cu dezabilități. Astfel şcolile conectate pot servi nu numai tinerilor şi copiilor care sunt parte a acestora dar de asemenea comunităţii de origine unde îşi au reşedinţa.
Totodată, directorul Biroului UIT pentru Dezvoltarea Telecomunicaţiilor a spus că Republica Moldova dispune de realizări frumoase în domeniul TIC pe care le-ar putea oferi lumii întregi prin intermediul UIT.
Sami Al Basheer Al Morshid s-a aflat în Moldova cu o vizită de lucru în scopul oferirii asistenţei în dezvoltarea economică a Moldovei prin implementarea noilor tehnologii informaţionale şi de comunicaţii. În cadrul vizitei oficialul UIT s-a întîlnit cu Alexandru Oleinic, Valeriu Lazăr, viceprim-ministru, ministru al economiei, cu Vladimir Ceban, directorul întreprinderii „Poşta Moldovei”, Vitalie Iurcu, director general al întreprinderii „Moldtelecom”, Sergiu Sîtnic, director al ANRCETI ş.a. oficiali.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE