Prim-ministrul Vlad Filat și Viceprim-ministru, Ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iurie Leancă vor efectua o vizită de lucru la Bruxelles în zilele de 29-30 septembrie, transmite Politik cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.
În cadrul întrevederilor pe care le va avea cu conducătorii instituţiilor europene şi euro-atlantice, Premierul va informa interlocutorii despre programul de guvernare a Executivului, se va referi la priorităţile politicii interne şi externe pe care şi le propune noul Guvern. Un accent deosebit va fi pus pe setul de măsuri pe care Guvernul de la Chişinău intenţionează să le întreprindă în vederea depăşirii situaţiei de criză în care se află ţara.
Un capitol aparte al agendei vizitei va fi consacrat priorităţilor Republicii Moldova în relaţiile cu Uniunea Europeană: lansarea negocierilor privind noul Acord de cooperare, intensificarea dialogului cu privire la liberalizarea regimului de vize, continuarea dialogului în vederea soluţionării conflictului transnistrean. Aceste şi alte subiecte de interes sporit vor fi discutate cu conducătorii Parlamentului European, Consiliului Uniunii Europene şi Comisiei Europene.
Vizita va avea şi o dimensiune bilaterală, în cadrul căreia şeful Guvernului moldovenesc se va întâlni cu omologul său belgian şi cu Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Belgiei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE