Deputații au susținut inițiativa socialiștilor de a-l invita pe președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, informează Politik.md.
Potrivit liderului PSRM, Igor Dodon, audierile urmează să aibă loc în contextul refuzului CEC de a înregistra semnăturile acumulate de platforma DA privind organizarea unui referendum republican.
Acest lucru a fost susținut de către deputatul PLDM, Valeriu Ghilețchi, care a spus că ar fi bine ca președintele CEC să ofere o clarificare în această privință. Același lucru a fost sprijinit de către liderul PD, Marian Lupu, dar și cei din fracțiunea comuniștilor. 
Acest lucru a fost inclus pentru astăzi, cu majoritatea voturilor deputaților. Președintele Comisiei urmează să explice motivul, pentru care au fost respinse cele 400.000 de semnături adunate de la cetățenii din țară, privind organizarea unui referendum constituțional.
Inițiatorii referendumului propuneau modificarea Legii Supreme, astfel încât președintele țării să fie ales de către cetățeni, numărul deputaților să fie micșorat de la 101 – până la 71, dar și subiectul privind anularea imunității parlamentarilor. Prima chestiune, însă, urma să fie anulată odată cu decizia Curții Constituționale, care deja a decis ca președintele să fie ales de către cetățeni.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE