Partidul Popular Republican (PPR) va susţine în alegerile parlamentare din 5 aprilie Uniunea Centristă din Moldova (UCM). Despre aceasta se spune într-o declaraţie a PPR, difuzată presei.

După cum relatează agenţia INFOTAG, PPR susţine că a luat această decizie: ţinînd cont de doleanţele alegatorilor privind necesitatea consolidării forţelor democratice în vederea creării unor structuri politice solide, puternice, viabile, eficiente, în stare să-şi asume responsabilitatea plenară pentru destinele ţării; luînd în calcul compatibilitatea programelor, principiilor de lucru, dar şi experienţa politica acumulata pînă în prezent; pornind de la necesitatea stringentă de a forma un nucleu politic puternic, un centru de atracţie pentru forţele sănătoase din societate etc.

„Sîntem siguri că această decizie este una corecta şi de perspectivă în situaţia politica ce s-a creat în Republica Moldova. Ţara are nevoie de forţe politice sănătoase, de politicieni care au demonstrat, prin activitatea lor de-a lungul anilor, că pentru ei contează numai interesul cetăţeanului şi al statului, care au contribuit, prin acţiuni concrete, nu prin declaraţii, la consolidarea statalitaţii, promovarea reformelor, afirmarea democraţiei şi statului de drept, creşterea nivelului de bunăstare a populaţiei. Aceste principii ne-au călăuzit şi ne vor călăuzi întotdeauna!”, susţine PPR.

Anterior, au declarat că vor susţine UCM în alegeri: Partidul Republican, Partidul Umaniştilor, Partidul Ordinii şi Dreptăţii, Uniunea Muncii „Patria-Rodina”. UCM este condusă de ex-premierul Vasile Tarlev.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE