Partidul Moldova Unită cere demiterea preşedintelui parlamentului, Mihai Ghimpu ca urmare a decretului emis de acesta privind ziua de 28 iunie 1940.
Liderul formaţiunii, Vladimir Ţurcan a calificat decretul într-o conferinţă de presă drept „act de extremism politic care după consecinţele sale a adus mai multe provocări negative în societate”. În opinia sa, acest act afectează negativ relaţiile cu Rusia, „cunoscând poziţia Federaţiei Ruse nu exclud că dacă nu va fi abrogat, poate să se întâmple că ne aşteaptă decizii mai dure politice şi economice din partea Rusiei”, a declarat el. Acest decret a afectat negativ şi problema transnistreană. Şi în acelaşi timp, Rusia, posibil că se va abţine de la unii paşi concreţi preconizaţi pentru a prelungi procesul de negocieri în formatul 5+2, a mai spus Ţurcan.
Liderul PMU a declarat că deputaţii din formaţiunea pe care o reprezintă au de gând la şedinţa de mâine a Parlamentului să ceară includerea în ordinea de zi a chestiunii privind revocarea lui Ghimpu din funcţia de preşedinte al Legislativului şi respectiv din cea de preşedinte interimar. „Dacă nu va fi acceptată, vom părăsi şedinţa şi vom avea aceeaşi abordare la fiecare şedinţă în plen”, a mai spus liderul PMU.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE