Aproape 30 de goluri au fost marcate în cele şase meciuri contând pentru etapa a 20-a a Campionatului de fotbal a Moldovei, ultima din anul 2012.
Un record absolut al actualei ediţii a competiţiei s-a consumat la Vadul-Lui-Vodă, unde Speranţa Crihana-Veche a obţinut prima victorie din acest turneu. Ea a jucat împotriva Academiei Chişinău, o echipă care are evoluţii instabile în actualul sezon. Deja la mijlocul primei reprize, scorul era 3-0 în favoarea cahulenilor, după reuşitele lui Vadim Cricimari, Vladimir Rassulov şi Ghenadie Ochincă. Pe final de mitan şi în primul sfert de oră după pauză, în mod neverosimil, „academicienii” au reuşit egalarea prin golurile lui Alexandru Vremea, Dumitru Bogdan şi Radu Gânsari, ultimul din penalty.
Mai mult jucătorii din Capitală nu au reuşit să marcheze, în schimb Speranţa şi-a mai „taxat” de două ori adversara şi a învins cu 5-3.
Cu o zi mai devreme, în alte două confruntări au fost înscrise câte şapte goluri. La Chişinău, Zimbru a trecut de Olimpia Bălţi (4-3), iar la Vadul lui Vodă, Iskra-Stal Râbniţa a învins pe Nistru Otaci, scor 5-2.
Celelalte meciuri s-au încheiat cu rezultatele: FC Costuleni – Dacia Chişinău 0-0, Sheriff Tiraspol – FC Tiraspol 2-0 şi Milsami Orhei – Rapid Ghidighici 2-0.
După 20 de etape disputate Sheriff este campioană de toamnă, situată la zece puncte distanţă de Dacia, care ocupă locul doi. FC Tiraspol completează podiumul cu 32 de puncte, cu 21 mai puţine decât Sheriff. Milsami a urcat pe patru după ultima etapă înainte de pauză, Academia a coborât pe cinci, iar Rapid încheie prima parte a clasamentului.
Clasamentul golgeterilor este condus de Alexandru Paşcenco (Sheriff), Ghenadie Orbu (Dacia) şi Vladimir Kilikevici (Iskra-Stal), toţi având câte nouă goluri la activ.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE