artinfint.mdHalterofila Cristina Iovu şi-a confirmat forma bună din acest an şi a obţinut trei distincţii supreme de nivel continental, la campionatul european de tineret. Ea a monopolizat poziţiile de lider în probele de smuls, aruncatg şi total, aducând trei medalii de aur în puşculiţa selecţionatei Moldovei.
Oraşul israelian Eilat este unul cu noroc pentru atletii din republica noastră. După ce, în urmă cu o lună, tot aici, tricolorii s-au clasat de şase ori pe podiumul de premiere al Campionatului Mondial Universitar, în prima zi a Campionatului European Under-23 ei au reluat colectarea de distincţii. 
Cristina Iovu a concurat în grupa A a categoriei de până la 53 de kilograme şi a ridicat la smuls 92 de kilograme, iar la aruncat a reuşit 115 kilograme acumulând astfel cel mai bun rezultat la total, de 207 kilograme, la
Atleta din Chişinău a devenit campioană europeană, după participarea cu succes la Jocurile Olimpice de la Londra, unde a obţinut bronzul.
În afara Cristinei Iovu, pe podiumul de la Eilat, vor mai urca alţi zece sportivi moldoveni: Artiom Pipa (categoria de greutate de până la 69 de kilograme), Ecaterina Tretiacov (58 kg), Ion Ţărnă (62 kg), Iurie Dudoglo (62 kg), Iurie Bulat (85 kg), Marin Gologan (85 kg), Marcel Guidea (94 kg), Serghei Cechir (69 kg), Gheorghe Cernei (85 kg) şi Dumitru Captari (77 kg).
mts.gov.md

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE