Fracțiunea PLDM din Parlament susține că protestatarii creștini sunt manipulați și le cere să înceteze acțiunile de protest, anunță Politik.md cu referire la un comunicat emis de partid.

„Fracţiunea parlamentară a PLDM face apel către enoriaşi să nu se lase manipulaţi, să renunţe la protestele nefondate şi să respecte cerinţele impuse de stat în vederea garantării securităţii cetăţenilor săi”, se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei, Registrul electronic de evidenţă a populaţiei nu contravine învăţămintelor bisericeşti şi nu are menirea de a controla şi a supraveghea omul, pentru a-i manipula conştiinţa şi convingerile. De asemenea, liberal-democrații susțin că evidenţa electronică este o nouă etapă în dezvoltarea societăţii și un nivel mai ridicat de protecţie a cetăţeanului.
 
„Din punct de vedere teologic, motivele invocate de unii exponenţi ai bisericii sunt false, iar interpretarea de către aceşti preoţi a textului din Apocalipsa 13, unde se vorbeşte despre pecetea/semnul lui antihrist, este una agramată. Cei care insistă asupra “aspectului diabolic al codului numeric” substituie, de fapt, învăţătura despre credinţa în Dumnezeu cu frica venirii lui antihrist şi apropiatul sfârşit al lumii. Ei îndeamnă creştinii să  renunţe la paşapoarte şi alte documente, să nege tot ce este nou şi să trăiască în partizanat”, se anunță în comunicat.
 
Conform poziției PLDM, unii preoţ, proclamându-se „zeloşi apărători ai ortodoxiei", promovează, de fapt, agresivitatea şi intoleranţa, iar acţiunile lor au fost dezaprobate de clerici, doarece Dumnezeu nu priveşte oamenii prin intermediul unui număr, ci prin inima şi conştiinţa lor.

Amintim, că în plenara Parlamentului din 11 iulie curent, au fost modificate și completate legile cu privire la ieșirea și intrarea în Republica Moldova, precum și cea privind actele de identitate din Sistemul național de pașapoarte. Potrivit modificărilor adoptate, la solicitare, cetăţenii pot renunţa la buletine de identitate şi paşapoarte biometrice şi, prin urmare, ei nu se vor regăsi în Registrul electronic al populaţiei.
 
Anterior, și Mitropolitul Vladimir a venit să discute cu enoriașii, ajungând la un numitor comun privind încetarea acțiunilor acestora.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE