Partidul Liberal (PL) consideră un eşec sesiunea Bacalaureatului din acest an şi solicită demisia Ministrului Educaţiei şi Tineretului, Larisa Şavga. Declaraţia a fost făcută miercuri, 24 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă.
“Un ministru care se respectă îşi dă demisia pentru asemenea eşec. Şi dacă ministrul educaţiei încă nu a luat această decizie, eu aş sfătui-o să o facă”, a declarat Doina Chiorescu, preşedintele liceenilor PL, cu referire la examenul de bacalaureat din 15 iunie amânat din cauza unor defecţiuni tehnice.
“Noi am fost nevoiţi să stăm în aşteptare mai mult de 3 ore, fără mâncare, apă sau alte condiţii de ventilare, într-un stres continuu în aşteptarea subiectelor pentru examen”, a mai spus aceasta.
Membrii PL susţin că în acest fel, unii candidaţi au fost dezavantajaţi din cauza greşelilor ministerului.
“Toate acestea nu se întâmplau dacă Ministerul Educaţiei şi Tineretului era pregătit tehnic-informaţional pentru buna desfăşurare a examenelor”, a precizat Lilian Carp, preşedintele filialei PL din Străşeni.
Responsabili din cadrul Ministerului Educaţiei au declarat pentru Politik că sunt la curent cu declaraţiile PL, dar nu au comentat în vreun fel acest subiect. Totodată, au afirmat că vor veni cu reacţii pe marginea acestor acuzaţii.
Amintim că la 15 iunie, din cauza unor defecţiuni tehnice, proba la alegere a examenului de Bacalaureat a fost amânată pentru data de 17 iunie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE