infotag.mdLiderul Partidului „Casa Noastră-Moldova” (Blocul Roşu), Grigore Petrenco, a îndemnat muncitorii feroviari din Moldova să iasă la acţiuni de protest, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia „Infotag”.
Motivul acestor acțiuni este reţinerea salariului angajaţilor întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”  însă din mai 2015. Potrivit lui Petrenco, din această cauză apartamentele celor 10 mii de angajaţi sunt deconectate de la reţeaua de energie electrică.
„Promisiunile actualului ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc şi a directorului general interimar al CFM, Iurie Topală, de a achita datoriile până la sfârşitul anului sună ca o batjocură. Să vorbim direct, aceşti cetăţeni ai Moldovei – inspectori, maşinişti, şefi de ture şi persoanele de gardă la staţii îndură foamea, la fel ca şi familiile lor. Partidului i s-au adresat veterani ai CFM şi angajaţi de rând. Partidul din numele lor aminteşte sindicatelor moldoveneşti despre rolul sindicatelor – promotorul intereselor muncitorilor. Dacă la noi în sindicate stau nişte incompetenţi, care deja s-au înţeles cu oligarhii şi autorităţile, atunci ar trebui să alegem calea sindicatelor independente”, a spus Petrenco.
Politicianul mai spune că CFM este  acum „furată şi îngropată”, pentru a o pregăti de privatizate.
 „În spatele acestui „fenomen” stă Partidul Democrat, care demult a pierdut dreptul de a se numi partid. Mai degrabă este o grupare criminală organizată - GCO. Şi din acest punct de vedere sunt clare acţiunile funcţionarilor săi în jurul CFM”, a mai declarat Petrenco.
În acest sens, el a solicitat foștilor săi colegi din Parlament să perfecţioneze legislaţia.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE