border.gov.mdŢigări şi alcool fără acte de provenienţă depistate la frontieră. Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 48 de ore au fost depistate peste 70 mii ţigarete şi 42 litri de băuturi alcoolice.

La 1 ianuarie, în punctul de trecere „Leuşeni”, s-a prezentat pentru verificare un moldovean în vârstă de 32 ani, la volanul unui autoturism de model "Audi A8", înmatriculat în Bulgaria. În urma verificării mijlocului de transport au fost descoperite 3700 pachete de ţigări, marca „Hilton”, în portierele şi barele de protecţie a autoturismului. Șoferul nu avea acte de provenienţă pentru acestea. Totodată, în cadrul investigaţiilor s-a aflat că întreaga cantitate de ţigări, valorificată la o sumă de 25.900 lei, urma să ajungă pe piaţa neagră din UE.
Cazul a fost deferit organului vamal.
Un caz similar a avut loc în punctul de trecere „Ocniţa”, pe sensul de ieşire din ţară. Poliţiştii de frontieră au stopat o tentativă de trecere ilicită a 42 litri de băuturi alcoolice. În procesul verificării unui autoturism de model Opel-Vectra, echipa mixtă a controlului de frontieră a depistat 42 litri de alcool. Produsul alcoolic, îmbuteliat în 28 sticle a câte 1,5 litri, era dosit pe bancheta din spate a automobilului.
Mijlocul de transport a fost reținut și ulterior escortat pe teritoriul Biroului vamal Briceni, unde a fost efectuat controlul fizic și documentarea cazului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE