Polițiștii de patrulare au documentat, în primele șase luni, 1200 de persoane care conduceau autovehicule fără a deține permisul de conducere, punând viața sa și a altor participanți la trafic în pericol, informează Politik.md.  
Potrivit polițiștilor, majoritatea persoanelor implicate în asemenea încălcări sânt tineri. În același context, Poliția a solicitat, într-un proiect de lege, mărirea amenzilor pentru persoanele care permit conducerea automobilului de către persoane ce nu posedă un permis de conducere, pînă la 3000 lei.  
Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare amintește, celor care doresc să conducă o mașină, că este necesar să posede un permis de conducere corespunzător și să aibă vârsta împlinită de 18 ani, cu excepţia celor care conduc motorete - 16 ani, în caz contrar,  riscă să fie sancționați contravențional.
La fel, au dreptul de a conduce, în condiţiile stabilite prin regulament, şi persoanele care urmează un curs de pregătire practică, în vederea obţinerii permisului de conducere, numai în prezenţa şi sub supravegherea directă a unui instructor auto atestat în acest sens, precum şi a examinatorului din cadrul autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere pentru oricare dintre categoriile ori subcategoriile prevăzute de lege.
În prezent, persoanele care conduc un autoturism pe drumurile publice fără a avea permis de conducere riscă  a fi sancționate cu amenzi de pînă la 2 000 de lei. Iar, cei care vor preda benevol conducerea vehiculelor persoanei care nu posedă permis de conducere, pe lângă amendă, vor suporta sancțiuni sub formă de 3 puncte de penalizare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE