Agenția „Moldsilva” revine înapoi în subordinea Ministerului Mediului. Asta după ce în 2010 ea a trecut de la Minister – în subordinea directă a Guvernului, anunță Politik.md. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi, în prima lectură.
Proiectul a fost înaintat de liberalul Valeriu Munteanu, care de altfel a și fost înaintat de PL la funcția de ministru al Mediului. Acest lucru a trezit reacții din partea unor deputați comuniști, care s-au declarat indignați de faptul că Agenția urmează să facă parte din acest minister, care tot el urmează să facă verificări la această Agenție.
În replică, Valeriu Munteanu, a spus că nu vede nici o problemă în acest sens, deoarece și-a luat un angajament internațional în fața partenerilor europeni, ca să permită majorarea suprafeței de împădurire a teritoriului R. Moldova.
Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a spus că ar fi de acord cu această nouă trecere, dar cu o anumită condiție. „Speranța e că acest transfer a colegului nostru la Minister va fi și în activitate, fiindcă este o problemă în R. Moldova cu tolerarea dezmățului de tăieri a padurilor și devine imposibilă. Mă voi bucura dacă se vor lua măsuri în acest domeniu”, a spus Diacov.
În context, Munteanu a transmis un mesaj dur pentru cei, care au acaparat ilegal suprafețe de păduri. El a spus că le va veni de hac și că urmează să fie efectuat un control strict în acest domeniu. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE