Programul, pe care și l-a propus candidatul la funcția de premier, Valeriu Streleț, a fost făcut public, anunță Politik.md. Acesta conține 17 compartimente și vizează toate sferele de activitate a viitorului Executiv.
Primul capitol vizează Combaterea Corupției prin reformarea CNA, CNI, a Procuraturii și crearea judecătoriilor specializate în examinarea cauzelor de corupție. De asemenea, aici se propune să fie invitată o misiune europeană, care să ofere suport pentru instituțiile specializate în examinarea actelor de corupție. Referitor la corupția politică, noul Guvern își propune să modifice legea, astfel încât să fie clar stabilit modul de finanțare al partidelor politice, o plafonare pentru sumele care pot fi donate în fondul electoral pentru vreun partid, verificarea mai minuțioasă a rapoartelor financiare ale partidelor.
Al doilea capitol ține de Politica Externă, Securitate și Apărare, care prevede aprofundarea relațiilor cu UE, iar în domeniul apărării se propune actualizarea strategiei de securitate națională. Cu privire la problema transnistreană se propune contnuarea negocierilor în formatul „5+2”.
Problema economică a țării Guvernul vrea să o soluționeze prin semnarea unui nou Acord cu FMI, acest lucru este menționat în capitolul Dezvoltare Economică, Securitate Energetică, Sporirea competitivității și crearea locurilor de muncă. De asemenea, urmează să fie verificat modul în care a fost concesionat Aeroportul Internațional Chișinău, urmează să fie aprobat un nou Cod al Muncii.    
Vă propunem să citiți în continuare ce își mai propune să facă noul Guvern
 

Program Guvernare Strelet 2015-2018 by CristinaLupanVlah

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE