Partidul Comuniștilor (PCRM) se află în topul preferințelor la posturile de TV afiliate partidului, arată rezultatele unui raport de monitorizare efectuat de Asociația Presei Electronice (APEL).  
În perioada 30 iulie – 31 august au fost monitorizate 7 televiziuni, iar politicile editoriale ale unor TV nu au urmărit informarea veridică a publicului asupra procesului postelectoral. Astfel, reprezentanţii PCRM au fost cel mai frecvent monitorizaţi sub aspect pozitiv (cu peste 425 de apariţii în ştiri), în timp ce reprezentanţii Alianţei pentru Integrare Europeană au fost de 3 ori mai puţin (132 de apariţii).
Nu s-a schimbat nimic nici în această perioada în politica editorială a posturilor de TV monitorizate. ”Nu este mare diferență nici în perioada postelectorală, unor actori politici li se acordă o atenție exagerată, altor politicieni mai puțină”, a menționat Ion Bunduchi, expert APEL. Astfel, V. Voronin, se plasează pe primul loc urmat de Z. Greceanîi, I. Dodon, M. Ghimpu, D. Chirtoacă, V. Filat, M. Lupu, S. Urechean.
NIT a continuat și în perioada postelectorală să favorizeze în emisiuni, în principal, guvernarea. Atât EuTV cât și NIT au continuat prin intermediul emisiunilor să defavorizeze reprezentanții partidelor liberal-democratice și componente AIE.
Vasile Stati, coordonatorul acestui proiect a menționat că ”multe televiziuni au o politică editorială păguboasă, cele care în perioada campaniei au atras o atenție sporită acestor politicieni au continuat așa și după finisarea ei”.     
În perioada de referință ProTV și TV7 și-au reconfirmat tendința de a promova o politică editorial întemeiată pe respectarea standartelor profesionale asigurând professionalism și echilibru relative, echidistanță și obiectivitate în informarea publicului asupra evenimentelor cu prezența actorilor politici desfășurate în perioada postelectorală.
În opinia monitorilor, în perioada postelectorală televiziunile monitorizate au adoptate politici diferite în programele de știri și emisiuni cu prezența actorilor politici, parte din ele încălcând dreptul cetățenilor la informare completă, obiectivă și veridică, stipulate în art. 10 al Codului Audiovizualului.

Raportul a fost realizat în perioada postelectorală la posturile EuTV, Moldova 1, N4, NIT, Pro TV, TV7 şi 2 plus. De asemenea au fost monitorizate Prime şi TVC 21, dar acestea au lipsit din concluzii.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE