Un nou front împotriva noilor patroni Universalbank, de această dată politic, a fost deschis la Chişinău. Tot mai mulţi ziarişti şi, mai proaspăt politicieni, susţin că Renato Usatii, reprezentantul intereselor noilor proprietar, a fost şi este consilierul premierului Vlad Filat. Renato Usatii nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceasta susţinând că a oferit şi mai oferă consultaţii unor demnitari şi oameni de afaceri de la Chişinău în relaţiile cu Federaţia Rusă.

Liderul Partidului Naţional Liberal, Vitalia Pavlicenco, a postat recent pe blogul său un articol în care susţine că Renato Usatii este în prezent consilier al Premierului Vlad Filat.
“De unde s-a luat si cum putem explica aparitia fostului sau si a actualului consilier al lui Filat, pe nume Renato Usatii, ca patron al Universalbank, noii proprietari ai acestei banci declarind ca e totul ok sub aspect de fair play fata de lege. Ca cineva a dormit si nu stie cum e treaba cu actiunile si vinzarea lor, asta e rezultatul neinformarii oamenilor asupra drepturilor lor avind actiuni la o intreprindere sau alta… Dar poate ca oamenii si-au vindut actiunile din saracie, dar nu si ”cui trebuia”? Adica nu lui Filat?”, scrie politicianul naţional liberal.
Vitalia Pavlicenco menţionează că “mare le-a fost mirarea celor iniţiaţi in tainele palatului cind  l-au recunoscut la televizor pe Renato Usatii, fostul consilier al premierului Filat. “Frumoasa si bestia” erau atit de apropiaţi, incit au sarbatorit – spun gurile rele si nu stim sa le credem sau nu- acum un an, ziua soţiei voievodului in cel mai luxos hotel de pe litoralul mediteranean al Turciei. Doar cu un an in urma, “bestia” i-a organizat si l-a insoţit pe primul intr-o vizita “privata” la Moscova, unde au avut mai multe intilniri de taina. S-a ajuns ca premierul l-a convins pe un fost coleg de partid sa-i vinda “bestiei” un apartament luxos in centrul oraşului. Si care a fost rasplata pentru grija purtata de voievod? “Bestia” a  aşteptat, “intr-o maniera cinica”, sa plece voievodul la odihna si si-a tras o „banculita” (micuta de tot…). Vorba generalului, caruia Filat ii spunea ce s-a intimplat cu tinerii ucisi la Durleti sau la Ialoveni: ”Mai-mai-mai…”.
Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă dacă este sau nu consilier al Premierului Vlad Filat, Renato Usatii a evitat un răspuns direct, afirmând că a oferit şi oferă consultanţe demnitarilor şi oamenilor de afaceri de la Chişinău în relaţiile cu factori de decizie şi întreprinzători din Federaţia Rusă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE