”În avizul de la Comisia scrie clar că trebuie să găsim un compromis în Parlament privind candidatura la funcția de președinte. Nu suntem aici în monarhii. Aici se creează impresia că Lupu trebuie să fie candidatul la această funcție până la sfârșitul lumii”, a declarat Vlad Filat, joi, 15 septembrie, în cadrul unui briefing.
De asemenea, Vlad Filat s-a arătat dezamăgit de felul în care au reacționat colegii din Alianță la atacurile de tip raider.
”Decizia CSJ de ieri este una firească și legală, dar trebuie să aibă continuitate. Acțiunile trebuie să ajungă la proprietarii de drept. Această ilegalitate a fost comisă de persoane concrete cu participarea în anumite situații a unor instituții ale statului sau neimplicarea anumitor instituții. Cei care acuză sunt cei care au încălcat legea și trebuie să răspundă”,
Potrivit lui, din cauza acestui atac, urmau să fie blocate multe linii de creditare și finanțare. Mai mult,  RM nu mai era în situația în care să negocieze acordul de liber schimb cu UE. ”Dacă pentru colegii mei acesta reprezintă un balon artificial, așa cum au declarat democrații, atunci ei sunt departe de ceea ce înseamnă să guvernezi o țară”, a punctat Filat.
De menționat că, recent, democrații au declarat că toată situația creată în jurul atacului de tip raider nu este decât un balon creat artificial de liberal-democrați pentru a justifica o eventuală coaliție PCRM-PLDM.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE