Partidul Social Democrat (PSD) va trece în Parlament. Aşa arată un nou studiu al Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor din R. Moldova, prezentat joi, 23 iulie. Potrivit sondajului, realizat în perioada 11-20 iulie, PSD va acumula 6,1% din voturi.
Experţii explică această creştere a PSD prin venirea lui Vasile Tarlev în formaţiune, ceea ce a permis unificarea structurilor din teritoriu ale ambelor partide.
Potrivit datelor, cei mai mulţi dintre respondenţi au pledat pentru Partidul Comuniştilor (PCRM - 38,5%), urmat de Partidul Liberal (PL – 17,7%), Partidul Liberal Democrat (PLDM – 12,8%), Partidul Democrat (PD – 12,6%), Alianţa “Moldova Noastră” – 9,2%) şi PSD (6,1%).
Totodată, studiul mai arată o mobilitate a electoratului. O mare parte din electorat şi-a revăzut opţiunea, exprimându-se în favoarea PDM condus de Marian Lupu.
Astfel, 8,9% dintre alegătorii PCRM vor vota cu PDM.
De la PL vor pleca 6,5%.
PLDM va ceda PDM 7,4% din voturi, iar AMN – 7,9%.
Totodată, studiul mai arată că interesul cetăţenilor faţă de politică continuă să fie scăzut, iar în topul persoanelor care se bucură de cea mai mare încredere din partea populaţiei, se află Vladimir Voronin, urmat de Dorin Chirtoacă, Marian Lupu, Vlad Filat şi Serafim Urechean.
Sondajul a fost realizat în perioada 11-20 iulie, pe un eşantion de 1548 de respondenţi, în 79 localităţi din R. Moldova.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE