Un bărbat din Ohio, condamnat pentru răpire şi viol în două cazuri distincte, a demonstrat că a stat 20 de ani după gratii nevinovat. Judecătorii i-au acordat o despăgubire de 45 de milioane de dolari, un record absolut pentru stat. 

''Parlamentul European este supus unui atac cibernetic sofisticat. Un grup pro-Kremlin a revendicat responsabilitatea'', a scris Roberta Metsola într-un tweet, citat de Reuters.

''Experţii noştri IT fac faţă şi ne protejează sistemele. Şi asta după ce am proclamat Rusia drept stat sponsor al terorismului. Răspunsul meu: Slava Ukraini (glorie Ucrainei)", a continuat ea. Anunţul despre acest atac informatic a fost făcut iniţial de către purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaime Duch, pe Twitter.

Atacurile DDoS (Distributed denial of service) funcţionează prin direcţionarea unor volume mari de trafic de internet către serverele vizate, într-o încercare relativ puţin sofisticată a aşa-numiţilor "hacktivişti" de a le scoate din funcţiune.

Rusia, declarată stat "sponsor al terorismului"

Anterior, eurodeputaţii reuniţi în plen la Strasbourg au adoptat o rezoluţie referitoare la ultimele evoluţii din războiul brutal al Rusiei împotriva Ucrainei. Eurodeputaţii subliniază că atacurile şi atrocităţile deliberate comise de forţele ruse şi reprezentanţii acestora împotriva civililor din Ucraina, distrugerea infrastructurii civile şi alte încălcări grave ale dreptului internaţional şi umanitar constituie acte de terorism şi crime de război. În lumina acestui fapt, ei recunosc Rusia ca stat care sponsorizează terorismul şi "recurge la mijloace teroriste".

Măsura este în mare măsură simbolică, deoarece Uniunea Europeană nu are un cadru juridic care să o susţină, comentează Reuters. În acelaşi timp, blocul comunitar a impus deja sancţiuni fără precedent Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE