Operatorul de distribuție „Premier Energy” prezintă, în această dimineață, situația de ultimă oră privind deconectările de curent din cauza atacurilor care au avut loc în după amiaza zilei de ieri asupra infrastructurii energetice din Ucraina. Având în vedere situația a actuală, ne-am putea aștepta oricând la un nou atac din partea rușilor în Ucraina care să distrugă sistemul energetic ucrainean, respectiv să lase Moldova în beznă.

Astfel, până pa ora 6:00 a zilei de 24 noiembrie au fost reconectați peste 860 mii de consumatori din localitățile din centrul şi sudul țării.

În același timp, în legătură cu înrăutățirea condițiilor meteo din timpul nopții manifestate prin ploi torențiale și vânt, s-au produs mai multe avarii în rețelele de tensiune medie, astfel încât, în prezent, mai rămân fără electricitate aproximativ 10 mii de consumatori.

Premier Energy Distribution a mobilizat echipele sale de intervenție pentru identificarea defectelor și realimentarea consumatorilor râmași fără energie electrică.

„Înțelegem disconfortul din cauza lipsei de tensiune pe care consumatorii sunt nevoiți să îl suporte. Reiterăm că această situație extrem de complicată a fost cauzată de bombardamentele din țara vecină, sistemul electroenergetic al căruia este interconectat cu cel al țării noastre”, se mai arată în comumicatul Premier Energy.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE