Conducerea televiziunii Dozhd l-a concediat pe prezentatorul Alexei Korostelev, după ce a primit critici pentru remarcile „ambigue” făcute de acesta în timpul emisiunilor, relatează publicația rusă Meduza.

Pe 1 decembrie, în cadrul programului „Zdyes & Seychas” (Aici și acum), Korostelev a promovat linia telefonică a postului pentru informații despre condițiile din prima linie pentru soldații ruși, solicitând întrebări și sfaturi pe adresa de e-mail a Dozhd (în traducere Ploaia) și canalul de Telegram.

„Multe dintre poveștile trimise nouă sau pe Telegram sunt acum publice. Sperăm că putem ajuta mulți soldați, de exemplu, cu echipamente și accesorii esențiale pe front”, a spus el.

A doua zi, Tikhon Dzyadko, redactorul-șef al televiziunii, a cerut scuze telespectatorilor, pe Telegram, și a precizat că formularea lui Korostelev „a dat telespectatorilor senzația că Dozhd oferă asistență armatei ruse”. Dzyadko a subliniat că postul nu a furnizat niciodată echipamente armatei ruse și a menționat că linia telefonică a fost creată pentru a colecta mărturii personale despre crimele armatei ruse în Ucraina și despre încălcările legilor de mobilizare.

„Este necesar ca noi să difuzăm aceste informații pentru ca un public larg să cunoască natura criminală a acțiunilor conducerii ruse începând cu 24 februarie 2022. Fiecare cetățean rus, inclusiv soldații și cei mobilizați, ar trebui să cunoască adevărul despre acest război criminal”, a declarat Dzyadko.

În plus, afirmațiile lui Korostelev privind ajutarea soldaților au fost eliminate din înregistrarea emisiunii. Anchetă în Letonia, țara de unde emite postul Dozhd, care era singurul post de televiziune independent din Rusia, a fost nevoit să își suspende emisia în Federația Rusă din cauza modului în care acoperea războiului din Ucraina.

În luna iulie, canalul TV și-a reluat emisia, primul jurnal de știri fiind transmis pe YouTube. El funcționează acum din Letonia, dar afirmațiile lui Korostelev îi creează probleme.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE