Societatea Națională de Transport de Gaze Naturale „Transgaz” a anunțat că, sâmbătă, la orele prânzului, a început exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni, relatează Agerpres. Citeşte întreaga ştire: România a început exportul de gaze naturale către Republica Moldova prin conducta Iași - Ungheni.

„Astăzi (n.r. – sâmbătă), la ora 13:00, a început transportul de gaze pe direcţia România – Republica Moldova. Sunt nominalizaţi 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcţionează normal”, au transmis oficialii companiei transportatoare de gaze.

Este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni, au subliniat reprezentanții Transgaz. Oficialii de la Chişinău au transmis, pe 22 noiembrie, că Gazprom va reduce cu 56,5% livrările de gaze naturale către Republica Moldova din 1 decembrie, acuzând că numai o parte din volumul de gaze pe care-l livrează acestei ţări prin conductele care traversează Ucraina ajunge efectiv în Republica Moldova.

Pe de altă parte, gigantul energetic rus a anunțat, luni, că nu reduce livrările de gaze către Republica Moldova, dar spune că „își rezervă dreptul” să o facă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE