Dispută aprinsă între israelieni şi palestinieni. De această dată, din cauza unei reclame în care soldaţi israelieni şi palestinieni joacă fotbal peste zidul care separă statul evreu de Cisiordania. Palestinienii susţin că e ca şi cum ai face reclamă unei maşini germane lângă Auschwitz.
În reclama companiei de telefonie mobilă, un jeep israelian este lovit de o minge de fotbal venită din partea palestiniană. Deşi, iniţial iau poziţie de luptă, soldaţii încep o partidă de fotbal inedită cu palestinienii invizibil de peste gard, iar mesajul final este “la urma urmei, ce vrem noi? un pic de distracţie”.
Reprezentanţii Autorităţii Palestiniene n-au fost însă deloc amuzaţi. Dimpotrivă: “Să ajungi până acolo încât să faci o reclamă la zidul din Cisiordania, care e cea mai mare suferinţă a poporului palestinian, e absolut dezgustător, e complet nelalocul lui”.
În schimb, compania de telefonie susţine că nu a intenţionat să transmită un mesaj politic şi că singurul scop la reclamei este acela de a vorbi despre posibilitatea nelimitată a comunicării dintre oameni, în orice circumstanţe. Un avocat a cerut blocarea difuzării reclamei, dar acest lucru nu s-a întâmplat până la acest moment.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE