Regimul comunist de la Chișinău și-a arătat adevărata față de-a lungul celor opt ani de guvernare. Libertatea presei, independența justiției, respectarea drepturilor omului, asigurarea libertăților economice au devenit simple declarații ale guvernării, fără acoperire practică, a declarat Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova în scrisoarea deschisă adresată Secretarului General al Consiliului Europei (CE), Terry Davis, miercuri, 15 iulie.
”Nici până în prezent Moldova nu s-a aliniat Rezoluției Consiliului Europei privind condamnarea regimului comunist totalitar, chiar dacă în Parlament această problemă a fost abordată de nenumărate ori”, a spus Filat.
În scrisoarea deschisă adresată Secretarului General, liderul PLDM a amintit și de evenimentele din 7 aprilie, menționând că: ”evenimentele ce au avut loc după data de 7 aprilie sunt o dovadă în plus că Europa nu a scăpat de rușinea comunismului totalitar”.
În încheiere, Filat a mulțumit Secretarului General al CE, Terry Davis amintindu-i că poate să uzeze de informația și pârghiile ”pe care le aveți la dispoziție, pentru a iniția revizuirea Rezoluției CE privind condamnarea regimulor comuniste totalitare, astfel încât aceasta să se refere și la crimele comunismului în sec. XXI”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE