Venirea lui Marian Lupu la Partidul Democrat (PDM) va rupe voturile electoratului comunist, dar nu şi a celui democrat. Vinoveţi de cele întâmplate la 7 aprilie sunt cei din guvernarea comunistă, iar România nu are nici un amestec. Acestea au fost declaraţiile invitaţiilor emisiunii “Te votezi la Pro TV” de marţi, 14 iulie.
Timp de o oră, candidatul Alianţei “Moldova Noastră” (AMN), Victor Osipov şi candidatul Partidului Democrat (PDM), Oleg Serebrian, au discutat în contradictoriu pe marginea temei “Sărăcia în Moldova”, propusă de moderatoarea emisiunii, Lorena Bogza. Totdată, nu au lipsit discuţiile legate de venirea lui Marian Lupu la PDM.
Victor Osipov, candidat AMN a lăsat să se înţeleagă că proiectul Marian Lupu este unul comunist. În replică, Oleg Serebrian a precizat că “Marian Lupu a venit cu o echipă căreia nu-i putem reproşa nimic. Avem şi în alte partide, de exemplu şi în AMN, oameni ex-comunişti, de marcă. Marian Lupu chiar şi în interiorul PCRM a fost un om cu vederi deosebite”, a argumentat Serebrian apariţia lui Lupu în formaţiune.
Întrebat ce ar însemna gestul lui Marian Lupu pe placadele electorale, în care acesta îşi ţine ochelarii cu mâna, Serebrian a răspuns că “acesta este un şiretlic a image-makerilor pentru a capta atenţia trecătorilor”, dar, mai spune invitatul, acest gest “ar putea avea şi o interpretare simbolică – să vedem mai bine ce facem şi cum facem”, a precizat Oleg Serebrian.
Despre evenimentele din 7 aprilie, Victor Osipov a spus că “până şi Vladimir Ţurcanu care este şeful comisiei ce investighează aceste evenimente, nu are un răspuns la cele întâmplate, ceea ce indică încă o dată că responsabilii sunt din partea actualei puteri comuniste şi a clanului Voronin”.
Oleg Serebrian, la rândul lui a declarat că „în nici un caz nu putem admite faptul că România nu are nici o legătură cu ce s-a întâmplat la 7 aprilie şi nu înţeleg de ce puterea încearcă să inoculeze opiniei publice această idee”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE