Victoria Tighinean, cetățeancă a R. Moldova, stabilită în Franța de mai mulți ani, nu a avut voie să intre în R. Moldova cu ambii copii, Andreea și Dan Stoica-Tighineanu.
Vameșii au oprit-o pe aeroportul din Chișinău fiindcă Dan, de numai 7 luni, nu figura în pașaportul moldovenesc al mamei. Spre deosebire de Andreea, băiețelul are doar pașaport românesc și un titlu de călătorie european.
”Ei cer viză pentru un copil de 7 luni, iar copilul are acte franceze, dar ei spun că nu este valabil”, a spus Victoria Tigineanu pentru ProTV Chișinău.
Timp de 12 ore mama și cei doi copiii nu au primit nici mâncare și nici apă, ”de la ora 2 noaptea până la ora 17.00 nu am fost lăsată să ne procurăm de mâncare, abia după 12 ore ne-au adus câte ceva și pampers pentru copii”, a spus Tighinean.   
Abia după 15 ore de așteptare în aeroport, femeia a primit bilete din partea companiei aviatice moldovenești și a plecat în România, unde locuiesc părinții soțului său, și el cetățean român. Ea spune că va încerca să obțină acolo o invitație pentru copilul său, însă procedura durează 30 de zile.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE