O tânără din Briceni, în vârstă de 29 de ani, şi-a vândut bebeluşul de numai zece zile contra sumei de 12 lei, transmite Politik cu referire la un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.
“Îl ucid dacă nu îl cumpăraţi. Am încă trei copii şi pe acesta nu am cu ce-l creşte şi îl vând”, - a declarat Oxana Elinciuc, suspectată de vinderea propriului copil zilele trecute.
La data de 18 iunie curent, la Unitatea de gardă a Comisariatului raional de poliţie Briceni a parvenit o informaţie de la Elena Toderaşcu, locuitoare a municipiului Bălţi. În declaraţie se spunea că o tânără i-a vândut copilul cu 12 lei.
Astfel, în ziua cu pricina, la autogara din raionul Briceni, suspecta s-a apropiat de o doamnă, care îşi aştepta microbusul spre Bălţi şi i-a cerut 200 de lei pentru micuţul care îl ţinea în braţe - o fetiţă de zece zile.
La rândul său, femeia i-a răspuns că nu are nevoie de copil nou-născut şi nici nu dispune de aceşti bani. Atunci, Elinciuc a spus că dacă nu îl cumpără nimeni - se duce şi îl ucide, deoarece nu are cu ce-l creşte.
De teamă pentru siguranţa copilului, Elena Toderaşcu i-a spus „mămicii” că îl cumpără cu 12 lei, fiindcă mai mult nu are și mama a fost de acord. Întrebată dacă copilul are careva documente, aceasta a răspuns că nu are nimic, fiindcă a născut-o de una singură, acum zece zile, într-un garaj din apropiere.
Femeia care a cumpărat nou-născutul a luat copilul acasă, l-a spălat, l-a hrănit, i-a pus nume - Maria şi a sesizat forţele de ordine.
Actualmente, copilul este internat în secţia de reanimare a spitalului raional din Briceni, starea lui fiind critică, dar stabilă.
În scurt timp femeia a fost identificată şi reţinută. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că este locuitoare a satului Mărcăuţi, raionul Briceni şi mai are trei copii, lăsaţi în voia soartei concubinului din satul Constantinovca, raionul Edineţ.
În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art.206 Cod Penal al R. Moldova, „Traficul de copii”. Pentru fapta comisă, Oxana Elinciuc va fi decăzută în drepturi şi riscă până la 20 de ani de închisoare.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE