O femeie în vârstă de 31 de ani a murit lovită de fulger în urma furtunii de aseară. Tragedia s-a produs în satul Glinjeni, raionul Făleşti.
Potrivit informaţii operative ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în după- amiaza zilei de ieri, în urma ploilor torenţiale cu vânt puternic, au rămas deconectate de la energia electică 109 localităţi din 13 raioane, iar 7 localităţi din 4 raioane- fără conexiune de la telefonia fixă.
Tot în urma ploilor, în mai multe localităţi din 12 raioane, şi anume Sîngerei, Bălţi, Drochia, Dubăsari, Străşeni , Anenii Noi, Rezina, Făleşti, Floreşti, Donduşeni şi Teleneştu, au fost doborâţi peste 100 de copaci care au blocat mai multe străzi. Au mai fost deteriorate acoperişurilor a peste 30 case particulare, 2 case de cultură, 7 instituţii de învăţămînt şi a două primării. De asemenea, au fost distruse 20 ha livezi şi circa 300 ha de culture agricole.
În aceste condiţii meteorologice nefavorabile, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale recomandă populaţiei să evite aflarea în stradă cînd plouă, pentru a nu se supune riscului de a- şi pierde viaţa.
De menționat că, de la începutul anului, 7 persoane au murit lovite de trăsnet. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE