O companie din R. Moldova vrea să achiziționeze gaze naturale din Turcia, scrie presa din România. Un anunț în acest sens a fost făcut joi, 28 septembrie, de compania de stat turcească Petroleum Pipeline Corporation (BOTAŞ), fără a oferi informații despre prețul gazelor, notează zdg.md

Astfel, Turcia va exporta 2 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi în R. Moldova. Acordul cu BOTAȘ a fost semnat de compania East Gas Energy Trading.

„BOTAȘ continuă să încheie noi acorduri de export, folosindu-se de investițiile sale în infrastructură, de sistemul avansat de transport, de amplasarea geografică și de avantajele oferite de această infrastructură performantă. BOTAȘ a adăugat o nouă țară europeană pe lista țărilor în care exportă gaze naturale sub titlul „Energia Turciei și a Europei”, în cadrul obiectivului său de a face din țara noastră un centru comercial de gaze naturale. În acest context, BOTAȘ a semnat un acord de export de gaze naturale cu East Gas Energy Trading, care joacă un rol activ în regiune și, în special, pe piața energetică din Republica Moldova”, a anunțat compania cu sediul în Ankara.

Conform acordului compania turcă va transfera 2 milioane de metri cubi de gaze naturale pe zi către R. Moldova, în cadrul acordului, începând cu 1 octombrie”, se mai arată în declarația companiei.

Conform datelor publice, compania East Gas Energy Trading a fost înregistrată în luna aprilie 2020. Aceasta are patru fondatori. Este vorba despre Mircea Maleca, Vitalie Șeptefraț și companiile Ecer Invest, fondată și administrată de Adriana Popescu și H Kapitalz – fondată și administrată de Maria Cebotari.

East Gas Energy Trading SRL este administrată de Vitalie Șeptefraț, care a făcut parte, în 2017, din Consiliul de administrare al Moldovagaz.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE