Reprezentantul companiei „Nordgaz Furnizare”, Alexandru Grosu, care a promis locuitorilor din Găgăuzia și Taraclia gaz la prețul de 10 lei pentru metru cub, este acuzat că ar manipula piața gazelor naturale.

Alexandru Grosu a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că un tarif de 10 – 11 lei pentru un metru cub este real.

„Au fost insinuări că prețul de 10 lei nu este real. Vreau să vă spun că în Ucraina agenții economici plătesc 8 lei pentru un metru cub de gaze, iar persoanele fizice – 3,80 de lei. Deci, prețul de 10-11 lei este destul de real”, a punctat Grosu.

De asemenea, reprezentantul companiei „Nordgaz Furnizare”, care a devenit cunoscută grație lui Ilan Șor, a anunțat că săptămâna viitoare intenționează să semneze un acord cu o companie ucraineană - proprietar de depozite subterane. „Contractul cu „Ukrtransgaz” va îmbunătăți logistica noastră de transport și va optimiza costurile. Aceasta este o companie ucraineană și nu există nicio urmă rusească”, a spus Grosu.

De cealaltă parte, „Moldovagaz” acuză această companie că ar manipula piața.

„În legătură cu recentele declarații ale reprezentanților companiilor private de furnizare a gazelor naturale, SA „Moldovagaz” se va adresa la Agenția Națională de Reglementare în Energetică și la Consiliul Concurenței al R. Moldova cu solicitarea de a investiga aceste acțiuni și a stabili o eventuală manipulare a pieței de gazele naturale”, se arată într-o declaraţie a ,,Moldovagaz".

Tariful la gaz, pentru malul drept al Nistrului, este 18 lei 06 bani

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE