politik.mdNivelul apei în râul Nistru, din care sunt alimentate cu apă potabilă multiple localităţi din Moldova, inclusiv municipiul Chişinău, a scăzut până la limita critică din cauza temperaturilor caniculare din ultima perioadă, comunic Politik.md.
Reieşind din situaţia critică, conducerea S.A. „Apă-Canal Chişinău” a expediat un demers către Agenţia „Apele Moldovei” pentru a fi luate măsurile de rigoare.La rîndul său, Agenţia „Apele Moldovei” a apelat la partea ucraineană care au asigurat că vor examina posibilitatea de majorare a debitului de evacuare a apei de la barajul Complexului Hidrotehnic din Novodnestrovsc.
Conform Agenţiei „Apele Moldovei”, pentru următoarele zile este planificată şi evacuarea apei de la barajul menţionat, ceea ce trebuie să asigure funcţionarea normală a prizelor de apă de pe râul Nistru pentru alimentarea cu apă potabilă a populaţiei municipiul Chişinău.
S.A. „Apă-Canal Chişinău” asigură că, deşi nivelul apei în râul Nistru este de 8,4 m, nu există pericolul ca locuitorii capitalei să rămînă fără apă în robinete, paralel fiind preconizată şi umplerea rezervoarelor de apă, conectarea la circuitul de alimentare cu apă a unui număr mai mare de fântâni arteziene.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE